Lora del Rio

16 april
De twee fietsende Drenten die we op de camping troffen, gingen vandaag weer naar huis. Zij hebben het rondje Andalusië gefietst. Wij vertrokken in dichte mist naar Sevilla, om door te gaan in de richting van Córdoba.
Na Sevilla bleek Bert de kaart verkeerd gelezen te hebben, waardoor we een flinke tijd op een behoorlijk groot terrein rondgefietst hebben zonder uitzicht op een doorgaande weg, tot er een jone man ons vooruitfietste en ons weer op de goede weg hielp. We zijn er veel tijd mee kwijt geraakt en hebben onnodige kilometers gemaakt. Jammer, want vandaag waren we van plan om tot halverwege Córdoba te komen omdat de afstand te kort is voor drie dagen.

De omgeving is het zelfde als in Nederland met sinaasappelgaarden, geen appels.
Vanaf Santeponce deelden we de weg voor 8 kilometermet Pelgrimmers uit verschillende landen. Sommigen met z’n tweeën, of drieën, maar er waren er ook die alleen liepen. Allemaal op weg naar Santiago de Compostella. Het heeft wel iets.

In een dorpje werd mijn aandacht getrokken door een regelmatige tromslag bij een kerk. Voorbereidingen voor weer een processie. Ook dat heeft wel wat.
Bij een Panedaria kocht ik iets lekkers uit het ruime assortiment zoetigheden, vogens de verkoopster speciale producten ter gelegenheid van de Heilige Week. Het lijkt wel Suikerfeest.

Omdat er geen camping is, slapen we in een weghotel. Weer voor 36 euro.

dagafstand: 104 kilometer

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s