Olmedilla de Alarcón

26 april
42 kilometer langs de Travarse Tajo Segura, een kanaal met zeer snel stromend water. We hebben nog steeds sterke tegenwind en vinden de onderbreking van een gevormde waterval, geen verzetje genoeg om dit het meest geestdodende traject van de route te vinden. De oderbreking in het kanaal door een spoorweg, zette ons wel aan het denken. Het water in het kanaal stroomde ondanks de onderbreking gewoon door. En wij in Nederland maar denken dat we zo goed zijn met water!
Bij Casás de Benitez gaat het kanaal verder richting Alarcón. We vroegen ons af waarom Benjaminse ons met een omweg wilde laten gaan. Pas in Alarcón zagen we dat de stad op een motte ligt en we er goed aan hadden gedaan om niet verder langs het kanaal te gaan.

Om Alarcón loopt heel diep in een kloof de rivier de Júcar. Het stadje is niet erg op de toeristen, maar er is wel een terrasje. We moesten er wel 6 kilometer extra voor fietsen en hebben er wat gedronken.

In Olmedilla de Alarcón wees een vrouw ons de weg naar het winkeltje. We hoefden alleen maar op de deur te kloppen, yei ze. Het is siësta en zaterdag. Het is heel aardig dat er open werd gedaan (nog voor dat we aanklopten). We deden onze inkopen en gingen naar de camping bij het dorpje. Tijd voor het gebak.

dagafstand: 92 kilometer

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s