Cuenca

27 april
Het heeft flink gewaaid, vannacht. Het heeft me wakker gehouden. Ik was bang dat het te hard zou waaien vandaag en dat we op deze camping gedoemd waren te blijven. Het was geen camping om gezellig te blijven. Maar de wind werd gelukkig minder en we konden gewoon weg.
Het was een mooie route door heuvelend land. We klommen in hoogte en er waren ook een paar stevige beklimmingen. Maar het voornamelijk roestbruin gekleurd land zag er vriendelijk uit.
En ineens was er een korte kloof met steile, weer roodbruine hoge wanden. Supermooi!

In Cuenca beklommen we de steile rots waarop de oude bovenstad gebouwd is. Het is een behoorlijke klim, maar het is een mooi stadje. We voelen ons altijd wat onthand met de volbepakte fietsen. Helemaal op je gemak rondkijken kun je niet. Maar we hebben een indruk en die is goed.

We sloegen onze tent op op de camping vlak na Cuenca. Het restaurant is niet open, of gaat pas heel laat open. Het is ons niet duidelijk, maar doordat er op zondag weinig winkels open zijn hebben we alleen elk een stokbrood voor het avondeten en verder helemaal niets. Maar de zon schijnt en de camping is veel beter dan die van afgelopen nacht.

dagafstand: 73 kilometer

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s