Teruel

29 april
Het was een stuk minder koud vanmorgen, we konden onze handschoenen in de tas laten. Na eerst een kleine stijging daalden we in ruim 20 kilometer van 1500 naar 1100 meter. Het fietste lekker weg.
In Albarracín klommen we door smalle straatjes naar de Plaza Mayor, om ons ontbijt wat uit te breiden. Het menu van de dag, gisteren en ook het ontbijt vanmorgen, waren aan de karige kant. Op het pleintje in de zon bepaalden we Albarracín als het mooiste stadje van de hele reis. De huizen, bijna allemaal in bruin-oranje, de kleur van het land, staan dicht bij elkaar op een berg. Er zijn smalle straatjes, trappen en maar een paar auto’s (alleen van inwoners toegestaan).

We kwamen na Albarracín op 1300 meter hoogte langs meerdere rotstekeningen, maar hoe we de twee verschillende rotsblokken ook bestudeerden, we herkenden niets. Een ons tegemoet fietsende man had bij een andere plaats meer geluk; hij liet ons de foto’s zien.

Wij zijn in Teruel, voor 39 euro in hartje stad, in hostal Aragón. We verlaten de route hier. We willen via een Via Verde naar Valencia om van daar uit een trein naar Portbou te nemen, maar we moeten de mogelijkheden nog onderzoeken. Zaterdag gaat de nachttrein vanuit Cerbere.

dagafstand: 63 kilometer

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s