Sagunto

1 mei
De brug over de kloof en steeds maar rechtdoor tot voorbij de McDonalds’ en daar over een ventweg rustig aan bergafwaarts naar de Via Verde de Negros, die je helemaal kunt volgen tot Torres, met als hoogste punt de Puerto de Escandón, 1223 meter.
We dronken koffie bij het station van Puella de Valverde, deden boodschappen in het hoogliggend stadje Sarrion en zaten op een bankje te kijken naar het bergdorpje Albentosa. We daalden steeds verder, zo’n 500 meter, met de wind vaak in de rug.
Na 80 kilometer gingen we op zoek naar de camping in Viver, maar toen bleek dat we na een forse klim, dat de camping diep in een dal lag, zagen we van dat plan af en fietsten via Jerica weer terug naar de Via Verde tot de camping in Navajas, die direct naast de route ligt.

Het laatste stukje Via Verde liep tot Torres en daarna reden we op een gewone weg. Het viel tegen om plotseling weer te maken te hebben met heuvels. Dat we door dorpjes kwamen was wel weer leuk, want hoe gemakkelijk het fietsen op een Via Verde ook is, je fiets eigenlijk om het echte land heen.
In een van de dorpjes moesten we onze tocht onderbreken omdat er een 10 mijl loop werd gehouden. We hebben de deelnemers enthousiast aangemoedigd. Altijd leuk.

In Sagunt reden we langs de rivier. Niet dat er water instond, maar het heeft wel de verdere kenmerken van een rivier met bruggen en zo. Op het station kochten we een treinkaartje tot Barcelona voor morgen.
Er gaan maar beperkt treinen in Spanje waar fietsen mee mogen. We konden geen rechtstreeks kaartje kopen. Treinen en fietsen in Spanje gaan niet goed samen.

We slapen in pension Avenida kort bij station, voor 36 euro.

dagafstand 30 april: 100 kilometer
dagafstand 1 mei: 42 kilometer

Totaal gereden afstand: 1522 kilometer

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Sagunto

  1. Leo en Rian zegt:

    Bert en Birgit,

    leuk jullie te hebben gevolgd, we hebben jullie niet meer kunnen inhalen.
    we wensen jullie een goede reis terug naar huis, en ik heb nu jullie blogadres dus wie weet kruisen we elkaar nog eens op 1 van onze tochten.

    groetjes Leo en Rian

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s